A nyári szünetben gyakrabban vannak itthon a gyerekeim. Örömmel főzök olyan ételeket, amiket ők is elfogadnak. Csináltam régebben egy közvélemény kutatást itt a blogomon. Arra a kérdésre, hogy követi-e a paleolit táplálkozást, a gyerekeim is szavaztak és a válaszuk az volt, hogy részben. Meglepett érdeklődésemre jött a válasz: - a részben azt jelenti, hogy mindig, amikor itthon vannak.:-)
Pénteki menü
reggeli: - limonádé, dinnye, kávé
ebéd: - gombás tokány
vacsora: - gombás tokány hidegen
Pénteki menü
reggeli: - limonádé, dinnye, kávé
ebéd: - gombás tokány
vacsora: - gombás tokány hidegen
Gombás tokány
Hozzávalók:
1/2 kg sertéscomb felkockázva
1/2 gomba felkarikázva
10 dkg szalonna vékony csíkokra vágva
2 fej hagyma felkarikázva
1 dl zabtejszín - itt beszerezhető
1 csokor apróra vágott petrezselyem
só, bors
Elkészítése:
A szalonnát lesütöm a zsírjára, rádobom a húst és a hagymát, fűszerezem és megdinsztelem. Kevés vizet öntök alá és fedő alatt puhára párolom. Hozzáadom a gombát és együtt tovább párolom. Ha a gomba is megpuhult, akkor belekeverem a zabtejszínt, a petrezselymet és összeforralom.